Direct naar de contentDirect naar de footer

Heerlijk wandelen, fietsen of zwemmen in de buurt?

De Haarlemmermeer biedt aantrekkelijke mogelijkheden tot ontspanning en rust in het groen. Bijvoorbeeld in het Haarlemmermeerse bos slechts 10 minuten rijden vanaf Hotel Schiphol A4.

Het Haarlemmermeerse Bos is een 115 hectare groot parkachtig gebied rondom de recreatieplas dat ten noordwesten van Hoofddorp ligt. In 1979 is het Bos officieel voor publiek opengesteld. Sindsdien heeft het Haarlemmermeerse Bos zich ontwikkeld tot een regionale trekpleister voor dagjesmensen, wandelaars, trimmers, fietsers, bootcampers, zwemmers, surfers, hondenbezitters, ruiters en sportvissers.

Zwemmen
In het Haarlemmermeerse Bos kun je op twee plekken zwemmen, in de Spartelvijver en bij het Zuidstrand.

Bomen- & insecten pad
Het Haarlemmermeerse Bos is uitermate geschikt om te wandelen. Zo is er een tweetal mooie paden om te ontdekken: het bomenpad en het insectenpad.

  • Het bomenpad is 3 kilometer lang. Het pad, dat deels onverhard is, voert langs veel voorkomende boom- en heestersoorten. In totaal wandel je langs 67 bomen en struiken.
  • Het insectenpad is 1,5 kilometer lang. Op de borden langs het pad vind je informatie over veelvoorkomende insecten in het bos. Vooral op zonnige dagen heb je grote kans om veel insecten te zien.

Horeca
Er zijn diverse horecagelegenheden, zoals het stoere Papa's Beach House. Aan de andere kant van het meer bevindt zich nog een restaurant hier is het bos extra mooi in aanleg doordat hier in 2002 de Floriade heeft plaatsgevonden.

De groene Weelde
Groene Weelde is een recreatiegebied dat ligt tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen. Het is een afwisselend gebied met bossen, waterpartijen en brede waterlopen met natuuroevers. Het recreatiegebied sluit aan op het Haarlemmermeerse Bos en omvat ook het voormalige Floriadeterrein met de Big Spotters Hill.

Voor meer informatie ga naar: Ontdek de Haarlemmermeer.