Direct naar de contentDirect naar de footer
De toekomst
De toekomst

WIJ GAAN VERBOUWEN!

Update bouwwerkzaamheden uitbreiding hotel Schiphol A4 - tot aan einde van het jaar 2020.

In het eerste gedeelte van 2020 is er veel gebeurt op de bouwplaats van hotel Schiphol A4.

Zo staat er nu in grove lijnen al het casco van de uitbreiding van het hoofdgebouw en is er een start gemaakt met het opbouwen van de nieuwe hoteltoren.
Voor de bouw van de nieuwe hoteltoren wordt gebruik gemaakt van een systeem met tunnelbekisting. Bij tunnelbekisting wordt er een bekisting gemaakt voor het beton. De wanden en de daarop liggende vloer worden op één moment gestort. Door het ’s middags gestorte beton ’s nachts te verwarmen wordt het de daaropvolgende ochtend al weer ontkist. Zo herhaalt de cyclus zich en ontstaat er gelijkmatig een hoteltoren.

Voor de laatste weken van dit jaar staat er ook weer veel op de planning. Zo worden de palen van het laatste stuk van het logiesgebouw geboord, de steiger voor de hoteltoren wordt opgebouwd en de bouwlift wordt geïnstalleerd. Tegen het einde van het jaar is de hoteltoren op de 9e laag aangekomen, dit is de 8ste verdieping. Ook zal gestart worden met isoleren en metselen van de gevel van de hoteltoren.
Het hoofdgebouw nadert aan het einde van het jaar al redelijk zijn definitieve vorm. De vliesgevels van het hoofdgebouw zullen worden geplaatst en het dak wordt geïsoleerd en bedekt.

Ook in deze moeilijke tijden bouwen we door aan een mooie toekomst voor onze gasten!

Keep safe,

Bouwteam hotel Schiphol A4

_______________________________________________________________________

Op deze pagina brengen wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Na jaren van voorbereiden gaat op 2 januari 2020 de slopershamer in een deel van Hotel Schiphol A4. Op die plek, aan de zuidkant van ons hotel in de richting Den Haag, zal in de komende twee jaar een gloednieuwe hotelvleugel verrijzen.

Wij blijven in de tussentijd onze gasten verwelkomen op de manier die zij van Van der Valk gewend zijn en kunnen zij blijven genieten van de vertrouwde service. De overlast voor onze gasten in het hoofdgebouw zal tijdens de werkzaamheden beperkt zijn omdat de nieuwbouw los van het hoofdgebouw wordt gerealiseerd. Ook zal deze in fases worden aangepakt. Tijdens de bouwperiode zal het aantal kamers even teruggaan van 672 naar ruim 450.

Valk nieuwe stijl 2022

Op één grote locatie vinden onze hotelgasten straks een hypermodern en sfeervol hotel met 725 kamers, een restaurant dat plek biedt aan 800 gasten, een indoor zwembad met wellness, een luxe gym, een fitnesstuin en een natuurpark.

De nieuwe torenvleugel met zijn 14 etages gaat 270 comfortabele en ruime hotelkamers herbergen. Deze zijn van alle gemakken voorzien. In de nieuwe situatie zijn zij dankzij een duidelijke routing makkelijk toegankelijk.

Vanaf 2022 wordt Hotel Schiphol A4 een van de belangrijkste congreslocaties van de regio Amsterdam met bijna 5500 m2 zaaloppervlakte, verdeeld over 22 ruimtes met elk zijn eigen sfeer. Hier zullen grote (internationale) congressen, beurzen, trainingsbijeenkomsten, feesten en partijen en andere kleine en grote events gaan plaatsvinden.

De nieuwbouw omvat een zaal van bijna 1000 m2. Blikvangers zijn het zes meter hoge plafond met aangrenzende foyer met bar en de 36 meter lange glazen voorgevel die een spectaculair uitzicht op de omgeving biedt.

In het nieuwe restaurant kunnen 800 gasten genieten van een live cookingbuffet of à la carte lunch en diner.

De gevel van het bestaande hoofdgebouw krijgt eveneens een metamorfose. De volledige voorgevel wordt vernieuwd en heeft straks een moderne look die past bij de nieuwbouw.

Waar gaan we naar toe

  • 725 Kamers
  • Congreslocaties met bijna 5500 m2 zaaloppervlakte, verdeeld over 22 ruimtes
  • Nieuw restaurant met 800 couverts
  • Live Cookingbuffet