Direct naar de contentDirect naar de footer

Beleef het in Amsterdam

Bent u op zoek naar meer bijzondere winkels? Dwaal dan bijvoorbeeld door de smalle straatjes tussen de historische grachten.

Centrum
De Nieuwendijk is de oudste winkelstraat van Amsterdam en verbindt de Dam met het Centraal Station. Naast de bekende winkels vind u hier ook de kleinere modezaken en horecagelegenheden. Op de Dam zit de Bijenkorf, een van de oudste en grootste warenhuizen van Nederland.
De Kalverstraat is de bekendste winkelstraat van Amsterdam. Als u op zoek bent naar de grote bekende winkelketens zit u hier goed.

De 9 Straatjes
Bent u op zoek naar meer bijzondere winkeltjes dan mag u de “9 Straatjes” in de Jordaan niet overslaan. Deze leuke buurt heeft een uniek aanbod aan winkels met bijvoorbeeld vintage producten en leuke originele cadeautjes.

Voor meer informatie ga naar: De 9 Straatjes

Op jacht naar koopjes
Bent u op zoek naar koopjes, beproef uw geluk op de Amsterdamse markten. Bloemen, groente en fruit, tweedehands boeken, kleding en huisraad, waar anders dan op de markt koopt u zo voordelig uw spullen? Boven alles is de gezellige sfeer op de Amsterdamse markten al een prima reden voor een bezoek. De Amsterdamse sfeer ligt voor het opscheppen, niet in de laatste plaats vanwege de marktkooplui die vaak in onvervalst Amsterdams hun waar aanprijzen.

Voor meer informatie ga naar: Markten

De Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijk
De Haarlemmerstraat en de Haarlemmerdijk vormen samen een in de Jordaan gelegen juweeltje. U vindt hier allerlei winkels variërend van onafhankelijke boetiekjes, gespecialiseerde winkels en kleine salons tot trendy maar betaalbare restaurants en bars en zelfs de oudste bioscoop The Movies in Amsterdam. In dit alternatieve winkelgebied vind u gegarandeerd iets bijzonders om na een dagje Amsterdam trots mee thuis te komen.

Voor meer informatie ga naar: Haarlemmerstraat

Shop till you drop

  • Albert Cuypmarkt
  • IJ-Hallen
  • P.C. Hooftstraat
  • Beethovenstraat
  • Het Spiegelkwartier
Openingstijden winkels

Openingstijden winkels

Winkels in Amsterdam mogen zelf hun openingstijden bepalen, maar de meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Er zijn een aantal uitzonderingen, waarop alle winkels in Amsterdam vanaf 19.00 uur gesloten zijn:

  • Dodenherdenking (4 mei )
  • Kerstavond (24 december)
  • Goede Vrijdag (19 april)

Op donderdagavond is het koopavond, winkels in Amsterdam zijn dan tot 21.00 uur geopend.