Direct naar de contentDirect naar de footer

Een horecabedrijf met een groen hart

Hotel Schiphol houdt zich actief bezig met duurzame maatregelen, voor het behoud van natuur en het klimaat.

Wij zetten ons dagelijks zo goed mogelijk in om te doen wat nodig is en onze bijdrage te leveren. Hieronder zijn de speerpunten van ons MVO-beleid benoemd.

Green Key Goud certificaat

Green Key Goud certificaat

In november 2023 heeft Hotel Schiphol het gouden Green Key certificaat behaald! Hier zijn we natuurlijk hartstikke trots op.

Dit is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de toerismesector. Hiermee gaan we een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Tijdens uw verblijf zorgen we ervoor dat de impact op het milieu verlaagd wordt en u als reiziger een maatschappelijk verantwoorde keuze maakt.

Wilt u meer weten over Green Key? Meer informatie is te vinden op www.greenkey.nl

Green & Orange choice linnenwissel

Green & Orange choice linnenwissel

Dagelijks wordt het bedlinnen en de handdoeken vervangen in ons hotel. Draag uw steentje bij aan het milieu en maak een Green of Orange choice! Green: kies er tijdens uw verblijf voor om uw linnen wissel over te slaan. Zo hoeven wij minder te wassen en verbruiken we dus minder stroom, water en wasmiddel. Veel beter voor het milieu dus. Orange: u kiest voor de groene optie maar krijgt wel nieuwe handdoeken.

Afval scheiden

Afval scheiden

Het afval wordt binnen ons hotel gescheiden op basis van PMD, papier, GFT en rest. In de keuken worden ook glas en karton apart gescheiden. Door afval te scheiden, zorgen we ervoor dat de hoeveelheid restafval vermindert en afval gerecycled kan worden.

Verlichting

Verlichting

In ons hotel maken wij vrijwel uitsluitend gebruik van LED verlichting. De moderne LED lampen zijn zuinig in energieverbruik en geven sfeervol licht. Een ideale combinatie voor onze moderne hotels.

GFT-afval

GFT-afval

Ons organisch afval uit het hotel wordt gebruikt als een grondstof voor bio-energiecentrales. Bij Hotel Schiphol wordt er biogas opgewekt uit het GFT-afval, wat wij vervolgens gebruiken als brandstof voor onze shuttlebus.