Direct naar de contentDirect naar de footer

Dagje Haarlem

In Haarlem is van alles te doen, het gehele jaar door. Ontdek de stad die bekend staat om haar hoogwaardige culturele aanbod, de grote diversiteit aan winkels, gezellige restaurants en cafés. Een stad met een rijke historie, prachtige monumenten en een Bourgondische sfeer. De ideale bestemming voor een dagtrip of een weekendje

Musea
Ga terug naar de Gouden Eeuw, verwonder je over de schatten van de wetenschap of omring je met hedendaagse kunst. Met 15 verschillende musea biedt Haarlem kunst en cultuur voor iedereen. Frans Hals Museum en Teylers Museum zijn internationaal bekend, De Hallen Haarlem toont werk van spraakmakende kunstenaars en Het Dolhuys neemt je mee in de wereld van de geest. Ook voor kinderen is er in de musea van alles te ontdekken.

Uit eten
Haarlem wordt wel eens de meest Vlaamse stad van het Noorden genoemd. Dat geldt voor de architectuur, maar is ook van toepassing als het om eten en drinken gaat. Na Maastricht heeft Haarlem de meeste cafeetjes en restaurants van Nederland, van specialiteiten restaurant tot eetcafé, van kooktheater tot kaasfonduespecialist. Het favoriete café van Haarlemmers: Café Koops, vlak naast de Grote St. Bavokerk. Voor een (2)sterrenrestaurant gaat u naar de Bokkedoorns in Overveen.

Uitgaan
In Haarlem zijn er voldoende mogelijkheden om een gezellige avond uit
te gaan. U kunt kaartjes reserveren voor het theater, naar een concert gaan in het Patronaat of een bezoek brengen aan bioscoop.

Bezienswaardigheden Haarlem

  • Grote of Sint Bavo kerk
  • De Botermarkt
  • De Hallen
  • Teylers Museum
  • Haarlemse Hofjes
  • Frans Hals Museum