Direct naar de contentDirect naar de footer
Amsterdam by night
Amsterdam by night
Amsterdam by night
Amsterdam
Amsterdam by night
De Amsterdamse grachten

Dagje Amsterdam

Er zijn meer dan 50 interessante musea, geweldige parken en verschillende wijkjes te ontdekken in Amsterdam. Hieronder een paar van onze tips.

Het Rijksmuseum
Het museum is het grootste en belangrijkste rijksmuseum van Nederland. Het biedt in zijn ruim 200 zalen een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. De collectie omvat wereldberoemde werken, zoals ‘DeNachtwacht’ van Rembrandt en schilderijen van Johannes Vermeer en Frans Hals. Daarnaast beheert het museum een verzameling Delfts blauw, beeldhouwwerken, Aziatische kunst, prenten en andere belangrijke kunstobjecten.

Openingstijden: Alle dagen van het jaar van 9 tot 17 uur. Het museum is dus ook open tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag.

Voor meer informatie ga naar: Rijksmuseum.

Het Vondelpark
In 1996 heeft het Vondelpark, als één van de eerste stadsparken, de status van rijksmonument verkregen. Deze status past bij de cultuurhistorische waarde die het park vertegenwoordigt. Daarmee is het Vondelpark één van de kroonjuwelen van Amsterdam. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 10 miljoen mensen het park. Dat is ongeveer 21 bezoekers per vierkante meter. Ter vergelijking: Central Park in New York ontvangt jaarlijks circa 5 bezoekers per vierkante meter!

U kunt in het park heerlijk genieten van de natuur, lekker relaxen op een kleedje of een bezoekje brengen aan het gratis Vondelpark Openluchttheater, de culturele hotspot van Amsterdam

Voor meer informatie ga naar: Vondelpark.

Rondvaart door de grachten
Geen bezoek aan Amsterdam is compleet zonder een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Er zijn meer dan 100 grachten en 1.000 bruggen. Meer dan 3 miljoen mensen stappen per jaar in een Amsterdamse rondvaartboot. Kijk uw ogen uit bij de beroemde Amsterdamse koopmanshuizen, waarvan er vele zijn aangelegd in de Gouden Eeuw (16e-17e eeuw). Ontdek waarom ze zo smal zijn en hoor meer over hun prachtige gevels, waarbij in sommige met gevelstenen waarop het familiewapen en het beroep van de huiseigenaren zijn aangebracht.

Daarnaast in Amsterdam

  • Van Gogh Museum
  • Stedelijk Museum Amsterdam
  • De 9 straatjes
  • Nemo Science Museum
  • De Jordaan
  • Anne Frank Huis
  • Albert Cuypmarkt